02 - protein taban:
Protein bazı için, aşağıdaki bitki bazlı protein kaynaklarından birini seçin.
Spirulina (2 çorba kaşığı, 8 gram proteine eşdeğer)
Beslenme mayası (3 çorba kaşığı, 12 gram proteine eşdeğer)
Spirulina (2 çorba kaşığı, 8 gram proteine eşdeğer)
Beslenme mayası (3 çorba kaşığı, 12 gram proteine eşdeğer)
03 - Tohumlar
Aşağıdaki tohumlardan birini veya daha fazlasını seçin. Her biri protein bakımından zengindir, porsiyon başına yaklaşık 12 gram protein içerir.
Chia tohumları (3 yemek kaşığı)
Kenevir tohumu (3 yemek kaşığı)
Ayçekirdeği (3 yemek kaşığı)
Keten tohumu (3 yemek kaşığı)
Kabak çekirdeği (4 yemek kaşığı)
Filizlenmiş kahverengi pirinç tozu (3 yemek kaşığı)
Quinoa, pişmiş (1 fincan
04 -
Eklentiler için aşağıdakilerden birini seçebilirsiniz. Porsiyon başına yaklaşık 8 ila 12 gram protein sunacaklardır.
Badem unu (1/2 su bardağı)
Keçiboynuzu tozu (1/2 su bardağı)
Maca tozu (1/4 bardak)
05 - Somun
Aşağıdaki somunlardan birini seçin.Bunlar protein bakımından yüksektir ve porsiyon başına 9 ila 14 gram protein sağlayacaktır.
Kuru ve kavrulmuş yer fıstığı (1/4 bardak)
Antep fıstığı, kuru ve kavrulmuş (1/4 bardak)
Antep fıstığı, kuru ve kavrulmuş (1/4 bardak)
Badem (1/4 bardak)
Kaju fıstığı (1/4 bardak)
Fındık (1/4 bardak)
Kurutulmuş hindistancevizi
06 - Baharatlar
Yemeklerinize biraz baharat eklemeyi seviyorsanız, aşağıdaki protein açısından zengin olanları tercih edebilirsiniz. İsteğinize göre ekleyin.
Kimyon tohumları (18 gram / 100 gram)
Sarımsak tozu (17 gram / 100 gram)
Kuru maydanoz (3 gram / 100 gram)
Kuru fesleğen (3 gram / 100 gram)
07 - Lezzet
Protein tozunun lezzetini arttırmak için aşağıdakilerden birini seçin.İsteğinize göre ekleyin:
Kakule (11 gram / 100 gram)
Karabiber (10 gram / 100 gram)
Kurutulmuş kekik (9 gram / 100 gram)
Zerdeçal (8 gram / 100 gram)
08 - bir yüzlü olun
Protein alımınızı artırmanın en iyi ve en kolay yolu, bunu bir yüzlü formda tutmaktır. Bir toz elde etmek için yukarıdaki tüm maddeleri öğütün ve süt olmayan bir bardak süt veya suyla karıştırın.
09 - bir protein puding yapın
Bunun için tozu süt olmayan sütle karıştırın. Ölçümü arttırmak için yulaf, bal ve bir muz ekleyin.
10 - yulaf ezmesi içine Blend bunu
Protein tozunu iyice karıştırarak yulaf ezmenizde yanınıza alın
11-
Bal veya koyu çikolatayı ısıtın ve buna protein tozu ekleyin. Daha sert bir kıvam için somun ekleyin ve karışımı iyice karıştırın. Sonra soğumasını bekleyin. Bu size lezzetli, ev yapımı bir protein çubuğu sağlayacaktır
Kaynak : m.timesofindia.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder